3x waarom screens voor overkappingen erg nuttig zijn

Screens zijn een fijne uitvinding en zeker wanneer u bijvoorbeeld een serre heeft of een andere vorm van een aanbouw met ramen in het plafond, is het aan te raden om screens te nemen die uw ramen kunnen bedekken. In dit artikel lichten we toe waarom screens voor overkappingen erg nuttig zijn.

Zonwerende screens

Misschien wel de belangrijkste reden waarom screens voor overkapping erg nuttig zijn is dat ze zonwerend zijn. Door al het glas in combinatie met zon, warmt de ruimte snel op. Dat is uiteraard fijn in de winter, maar in de zomer kan het daardoor ondragelijk warm worden in uw serre. Door screens aan te schaffen komt er weinig tot geen zonlicht binnen, afhankelijk van de soort screen. Daardoor koelt uw serre af en zo kunt u genieten van het uitzicht en uw serre zonder dat u in de hitte moet zitten. 

In de winter ervaart u andere voordelen van de screens aangezien uw huis beschermd is tegen:

  • Kou, want screens werken isolerend
  • Een grauwe sfeer in huis

Uw huis is dus een stuk duurzamer dankzij screens voor overkapping en dat is behalve goed voor het milieu, ook goed voor uw portemonnee. 

Privacy

U denkt er misschien niet meteen aan, maar voor uw privacy zijn screens eveneens een aanrader. Het is vervelend dat wanneer u onder de overkapping wil zitten, uw buren mee kunnen kijken. Door screens te plaatsen bent u afgesloten van uw buren, maar kunt u zelf wel genieten van uw uitzicht. 

Daarnaast geeft u inbrekers door screens niet de kans om uw woning in te kijken door screens te plaatsen. Het aanzicht van screens doet meestal al het werk en zorgt ervoor dat inbrekers uw huis overslaan. 

Sfeervol

Een derde reden waarom screens voor overkapping een goede aanschaf is, is door de sfeer die u ermee creëert. Zelfs wanneer het buiten winter is en koud is, kunt u uw screens open of dicht doen. Wanneer u bijvoorbeeld niet naar het grauwe weer buiten wil kijken, kunt u de screens sluiten en wat kaarsjes aansteken. Dat maakt uw serre of andere aanbouw erg gezellig en sfeervol en u kunt zich even afsluiten van de buitenwereld. Wanneer u juist wil genieten van een zonnige winterochtend en het gevoel van buiten wil ervaren, zonder de kou, opent u de screens juist. Het is helemaal aan u. 

Rolluiken kopen

Eerder werd al genoemd dat door screens meer privacy wordt gecreëerd en dat u daardoor minder last heeft van inbrekers. Wanneer u dat effect voor uw gehele huis wil ervaren is rolluiken kopen een goed idee. Bij het kopen van zowel screens als rolluiken raden wij aan om te investeren in screens of rolluiken van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een Heroal rolluik dat uw gehele huis goed isoleert en het voor inbrekers bijna onmogelijk maakt om binnen te komen. Goede rolluiken zorgen er zelfs voor dat uw huis afgesloten is van geluiden van buitenaf waardoor u van de rust in huis kunt genieten.