5 Tips voor het ramenlappen!

Het zemen van de ramen is niet enorm moeilijk, maar het is wel een klus dat met enige zorg gedaan moet worden. Het wassen van de ramen is vaak geen probleem. Het probleem ontstaat vaak bij het zemen van de ramen. Natuurlijk kun je je ramen laten wassen door deze glazenwasser Ede, maar je kunt het ook zelf doen. Wil je weten hoe je het beste je ramen na het wassen kunt zemen? Deze glazenwasser Amersfoort legt zijn geheimen op tafel!

Tip 1: Van boven naar beneden

Wanneer je de ramen echt streeploos wilt hebben, moet je de ramen van boven naar beneden zemen. Zo voorkom je dat er vuile druppels naar beneden glijden en op de plaatsen komen die je net hebt schoongemaakt.

Tip 2: Trekker

Het gebruik van een trekker is een van de beste dingen die je kunt gebruiken. Natuurlijk hebben we het niet over het grote landbouwvoertuig, maar over een klein product met een rubberen rand. Deze rand zal iedere druppel water van de ramen afhalen. Je kunt zelfs een lange steel aan de trekker vastmaken. Op deze manier kom je op ieder moeilijke plekje.

Tip 3: Bewolking

De beste dag om je ramen te wassen is op een bewolkte dag. Tijdens een zonnige dag zal het sopje snel opdrogen. Dat levert op zijn beurt weer weer vlekken op de ramen. Je voorkomt dit door te zemen op een bewolkte dag. 

Tip 4: Wattenstaafjes

De hoekjes zijn vaak een van de moeilijkste dingen om schoon te krijgen. Gelukkig kun je het nu eenvoudig schoonmaken door een wattenstaafje te gebruiken. Een nette rand maakt het schone raam helemaal af.

Tip 5: Kranten

Heb je na de bovenstaande tips nog steeds last van strepen? Dan is het een goed idee om een aantal kranten te pakken. Verfrommel de kranten en wrijf ze over de strepen heen. Het resultaat zijn perfect gepolijste ramen!