5 voordelen van een vloerkleed

5 voordelen van een vloerkleed
Heb jij een vloerkleed in je huis in Haarlem? Nee? Snel naar de winkel dan, want met een vloerkleed haal je meer in huis dan alleen een leuk interieuritem. Ontdek de vijf voordelen in dit blog!

1. Prettig aan de voeten

Vloerkleden zijn heerlijk zacht en comfortabel aan de voeten. Zeer prettig voor in je zithoek, maar ook voor naast je bed. Dat is puur genieten in de winter!

2. Betere akoestiek in huis

Heb je last van een echo in huis? Vloerkleden zijn geluidabsorberend. Ga voor één of meerdere vloerkleden in Haarlem en maak een einde aan die vervelende echo of galm in huis.

3. Kleur toevoegen aan je huis

Met neutrale kleuren op de vloer en muren heb je een goede basis waar je je niet snel aan zult storen. Maar een beetje saai is het wel. Een vloerkleed is dan ideaal om wat kleur mee toe te voegen. En, niet onbelangrijk, je kunt makkelijk uitproberen of het staat. Want past de kleur van je kleed toch niet zo mooi bij de rest van de kamer? Dan ruil je hem gewoon om voor een andere kleur, kosteloos!

4. Snel te vervangen

Ben je uitgekeken op je vloerkleed? Dan kun je het snel vervangen door iets anders. Je hebt hem zo vervangen of opgeruimd. Sommige mensen hebben zelfs meerdere vloerkleden. In de winter is namelijk meer behoefte aan een warm hoogpolig kleed met een iets donkerder kleur, terwijl je in de zomer liever een lichte, kortpolig kleed hebt of even helemaal geen vloerkleed.

5. Samenhang interieur vergroten

Je hebt een mooie kleur op de muur en een prachtig bankstel. De kleuren vloeken niet met elkaar, maar… het blijven een beetje losse elementen. Met het juiste vloerkleed verbind je de kleuren en meubelstukken in huis en wordt het één geheel.

Vloerkleed kan altijd

Wanneer het op vloerkleden aankomt, zijn er ontzetten veel verschillende kleuren, vormen en afmetingen beschikbaar. Er is dus altijd een vloerkleed dat perfect is voor jouw huis in Haarlem. Krijg je het thuis niet gezellig? Of heb je het gevoel dat er iets mist? Dan zou een vloerkleed wel eens de ‘missing link’ kunnen zijn. Ook handig om een knusse sfeer in huis te creëren: een elektrische haard