Belangrijke elementen van interieurontwerp

Bij Julia Living houden we rekening met zeven belangrijke elementen. Als je vastzit in een sleur in huisdecor, kijk dan naar de zeven elementen en principes van interieurontwerp voor creatieve inspiratie. Het zal je misschien verbazen hoeveel je kunt leren door terug te gaan naar de basis. Voor interieurontwerp bij Julia Living is het slechts een illusie is die wordt gecreëerd door verschillende elementen effectief in evenwicht te brengen. Zie het als volgt: als je meer te weten komt over de ingrediënten die in jouw favoriete recepten voorkomen, kun je het koken onder de knie krijgen. Op dezelfde manier zal het leren over de ontwerpelementen die in jouw favoriete stijlen passen, je helpen om het decoreren onder de knie te krijgen.

Dus wat zijn de belangrijkste elementen volgens Julia living? Ze bevatten:

Kleur

Kleur is meer dan alleen een esthetische keuze, het kan ook de hele sfeer en het gevoel van een ruimte beïnvloeden. De meeste mensen beschouwen rood bijvoorbeeld als een gepassioneerde of intense tint, terwijl blauw en groen meestal worden gezien als rustig of rustgevend en geel wordt vaak geassocieerd met woorden als ‘blij’ en ‘optimistisch’. Denk niet alleen aan de visuele voorkeuren, maar ook aan het soort energie of houding dat je probeert te ontwikkelen bij het kiezen van een kleurenschema voor jouw kamer.

De vorm

“Vorm” is gewoon een andere term, waarmee de contouren worden uitgedrukt van elk kunstwerk, meubelstuk of ander 3D-object dat je maar kunt bedenken. Meubels, beeldhouwwerken en zelfs kamers zelf kunnen twee soorten vormen aannemen: organische vormen (die natuurlijk en onregelmatig zijn, met ronde of abstracte vormen) en geometrische vormen (met scherpe, kunstmatige lijnen en randen, zoals vierkanten of driehoeken).

Licht

Ben je ooit ineenkrompen bij een foto die bij slecht licht is genomen? Dan weet je al welke kracht verlichting heeft om onze waarneming te beïnvloeden! Julia Living is van mening dat kwaliteitsverlichting een integraal onderdeel is van elke ruimte, of de bronnen nu natuurlijk, door de mens gemaakt of een combinatie van beide zijn. Denk bij het kiezen van verlichting voor de kamer aan factoren als de kleur van het licht (koel blauw of warm geel?), De lichtintensiteit (helder om te koken of zacht om te lezen?), En of het licht dimbaar moet zijn.