Beukenhagen van een goede kwaliteit

beukenhagen

Sinds een aantal jaar zijn beukenhagen erg populair in Nederland. Dit komt doordat het door middel van deze plant mogelijk is om hoge, maar daarnaast ook lage hagen mee te creëren. Het bijzondere van deze plant is dat deze in de zomer een hele luxe uitstraling heeft. Dit komt doordat de haag beschikt over een bijzondere bladsoort. Daarentegen zorgt deze bladsoort er in de winter voor dat de plant er verdord uit ziet. Toch geeft dit voor veel mensen een bijzonder aanblik. 

beukenhagen

Het verschillende varianten

De beukenhaag behoort tot een bladverliezende haagplant. Dit houdt in dat het blad in de lente aangroeit en dit blad vanaf de koudere maanden van het jaar begint te verdorren. Dit geeft voor veel mensen een uniek beeld. Echter zijn er wel twee verschillende soorten beukenhagen. Zo is er de groene beukenhaag, zoals de naam van de plant al zegt is de kleur van het blad groen. Naast de groene beukenhaag, bestaat er ook nog de rode beukenhaag. Ook deze plant heeft haar naam te danken aan de kleur van het blad. 

beukenhagen

Het snoeien van de beukenhagen

Ben je van plan om binnenkort een aantal beukenhagen aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je benieuwd bent naar de hoeveelheid onderhoud. Gelukkig valt het onderhoudt van deze plant relatief mee. De beukenhaag moet namelijk twee keer per jaar gesnoeid worden