Bohemian vibes in jouw huis

Het is een erg bekend concept geworden: “bohemian”. Zeker in de interieurtrends komt het vaak voor. Het enige nadeel is dat het vaak erg chaotisch kan worden als je er niet de juiste tijd en ruimte voor neemt. Er is ook niet 1 soort stijl of kleur die je moet gebruiken hiervoor, je kan het zelf interpreteren zoals je wilt. Wel zijn er wat guidelines voor. Die ga ik hieronder bespreken. Van een grote gouden spiegel tot lekkere poefjes, alles kan.

Meubels

Of je het nou wilt toepassen in je woonkamer of in je slaapkamer, poefjes zijn onmisbaar in een bohemian ruimte. Ook een tapijt is een absolute must, niks nodigt meer uit om casual op de grond te gaan zitten. Vooral rode, paarse en gele kleuren komen terug. Maar ook goud kan erg mooi staan bij de bohemian patronen. Een grote gouden spiegel is dus onmisbaar in zo’n kamer.

Planten

Natuurlijk is een bohemian ruimte nooit af zonder planten. Planten zorgen voor een natuurlijke look en ook wat mooi kleur waar iets er eerst misschien kaal uit zag. Ook hangplanten zijn een echte must. Hang ze aan je plafond of aan een balk. Je kan ze ook bovenop een kast zetten zodat de takken met bladeren naar beneden gaan hangen. Als je echte planten nog wat spannend vindt, dan verkopen ze tegenwoordig ook hartstikke mooie nep planten.

Kringloop

Vintage accessoires staan ook erg mooi in een bohemian kamer. Dus ga eens naar je kringloop en kijk wat rond. Gitaren, lantaarns, plantenhouders, al deze dingen zullen mooi aansluiten op jouw vibes. Ook manden zijn erg geschikt in zo’n kamer. Doe er lekkere kussentjes of dekentjes in. Een hele grote lijst kan ook niet missen in zo’n kamer. Het is ook leuk om veel boeken in je kamer te hebben liggen.