De ideale verlichting voor een gezellige woonkamer.

Wat is er mooier dan naar huis gaan, de stress achter je laten en op de bank liggen? Dat zoete moment waarop je de deur achter je sluit en met een diepe zucht vergeet je de hele wereld met zijn kabaal. Voor dit bijzondere moment speelt licht een fundamentele rol: waar moet je op letten om een ​​woonkamer dankzij licht warm en uitnodigend te maken?

Grootte doet er niet toe: verbeter de ruimte met meubels en verlichting

Licht kan onze perceptie van ruimte beïnvloeden. Waarom zou je het niet gebruiken om uw woonkamer warm en uitnodigend te maken?

  • Hoe maak je een kleine woonkamer gezellig? Met lichte kleuren, een grote spiegel, weinig meubels op de vloer, twee niet te diepe banken, een lage tafel en de juiste verlichting: wandlampen, LED plafondlampen of gerichte spots om donkere hoekjes te vermijden.
  • Hoe maak je een hele grote woonkamer gezellig? Door de ruimte op te splitsen met verschillende lichtpunten en te spelen met tapijten en meubels om verschillende functionele hoeken te creëren. Een hanglamp boven een grote eettafel, een vloerlamp in de ruimte met de bank en een zacht algemeen licht dat de kamer overspoelt, maken een woonkamer meer uitnodigend. Ook de klassieke kroonluchter wordt aangegeven.

Het eeuwige dilemma: plafondlamp of vloerlamp om de woonkamer uitnodigend te maken?

Is het beter om een plafondlamp of een vloerlamp te hebben om een ​​gezellige woonkamer te creëren? Beide! Een plafondlamp is praktisch en zorgt voor algemene verlichting, waarbij het mogelijk is om één of meerdere lichtpunten te combineren met wandlampen voor boekenkasten, leeslampen en een vloerlamp! De vloerlamp heeft het voordeel dat het een meubelstuk is om de stijl van de woonkamer te verrijken. Je kunt een lamp kiezen die bij het meubilair past of besluiten om ‘uit elkaar te gaan’ door een designlamp te plaatsen. Vergeet tenslotte niet om ook met de materialen te spelen om de woonkamer gezelliger te maken: als bijvoorbeeld hout de boventoon voert in de kamer, biedt een metalen lamp een perfect contrapunt! Bekijk het brede scala aan producten dat bij vele lampenwinkels verkrijgbaar is en vind de juiste inspiratie!