De leukste plaatsen op de Veluwe

De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het mooie aan de Veluwe is dat het gewoon echt een gebied is met natuurlijk de bijbehorende dorpen. Dat is anders dan bij andere natuurgebieden in ons land. Bij de meeste natuurgebieden wonen namelijk geen mensen in de buurt. Hierdoor is de Veluwe echt een uniek stukje in Nederland. Wil je weten wat de leukste Veluwse dorpen zijn voor je Vakantie Veluwe? Lees dan snel verder!

Staverden

Een van de mooiste dorpen op de Veluwe is met uitstek Staverden. Officieel is Staverden geen dorp, maar een echte stad. Dat komt doordat honderden jaren geleden Staverden stadsrechten kreeg. Het was destijds een van de kleinste steden van ons land en het is nooit doorgegroeid, omdat het niet strategisch genoeg gelegen was. Als je rond loopt of fietst in Staverden is het net alsof je een sprookje binnenkomt. Je ziet eeuwenoude bomen, de mooiste buitenplaatsen en de schattigste bruggen die de slingerende wegen met elkaar verbinden. Er is geen kern, alleen een groot kasteel met daaromheen een aantal boerderijen. Het is zeker het kijken waard!

Elburg

Een andere mooie plaats op de Veluwe is Elburg. Elburg ligt dan wel aan de rand van de Veluwe en sommige mensen betwijfelen of het stadje nog wel echt op de Veluwe ligt, maar niets is minder waar. Elburg is wel degelijk onderdeel van de Veluwe. Het is een klein stadje met een enorm gezellige vesting. Er is in en om de stad veel te doen. Enorm leuk om naartoe te gaan tijdens de vakantie!