De meest natuurlijke manier van vliegenbestrijding

De meest natuurlijke manier van vliegenbestrijding

 

Natuurlijk zul je tijdens het kweken van je eigen planten af en toe merken dat er dingen tegen zitten. Bij mij duurde het overigens vier oogsten voordat er een keertje eentje tussen zat die bijna verpest is. Ik vind dat nog een redelijk aantal, en dan te bedenken dat ik destijds nog niet eens voorzorgsmaatregelen had genomen. Toch moest het een keer gebeuren en ik blij dat ik nog scherp gehandeld heb en ik de oogst heb kunnen redden. Het is bijna onvoorstelbaar maar ik had me er niet eens op ingelezen, ik deed altijd maar gewoon wat en had de risico’s en hoe die te voorkomen nog helemaal niet tot me genomen.

 

Zonder chemicaliën

 

Enfin, wat me toen gebeurde betrof een aanval van de witte vlieg, iets wat ik gelukkig dan wel weer op tijd signaleerde. Ik vroeg wat mensen om raad, die zelf al ervaring met kweken hadden, en het advies was van alle kanten om de natuurlijke vijanden in te zetten en op die manier aan vliegenbestrijding te doen. Ik vind dat een bijzonder goede methode, want zo verpest je je eigen oogst niet door er allerlei chemicaliën aan toe te voegen.