De voordelen van een mosmuur op kantoor

Mosmuur

Steeds meer mensen realiseren dat het goed is om groen en natuur om je heen te hebben. Zelfs thuis of in een kantoorruimte is dat hartstikke belangrijk. Dat kan onder andere door een mosmuur aan te brengen. Meer groen om je heen heeft namelijk veel voordelen:

  • het zuivert de lucht dankzij de speciale werking van planten
  • het verbetert de concentratie
  • het geeft een kalmerend gevoel

Het is dus geen wonder dat steeds meer kantoren vol met planten staan. Er zit echter wel een nadeel aan: wie gaat voor die planten zorgen?

Mosmuur

Planten op kantoor

De reden dat je vaak neppe kamerplanten op kantoren ziet is omdat ze simpelweg geen onderhoud nodig hebben. Een nep plant hoef je immers geen water te geven. Het vervelende daaraan is dat de plant ook direct een groot deel van zijn positieve werking verliest wanneer deze niet echt is. Je wil dus wel echte planten, maar dan planten die niet veel onderhoud nodig hebben. Want niemand op kantoor voelt zich er verantwoordelijk voor en kantoorplanten gaan vaak snel dood. De oplossing is dus een mosmuur.

Mosmuur op maat

Een mosmuur kun je kopen bij een specialistische aanbieder. Het is een wand van mos die je op allerlei manieren kunt gebruiken in het kantoor. Gebruik ze bijvoorbeeld als scheidingswand, of als paneel tussen de bureaus. Je kunt er echter ook voor kiezen om je bedrijfsnaam in mos af te beelden op de muur bij je receptie. Er is ontzettend veel mogelijk met deze veelzijdige plant, juist omdat hij bijna geen onderhoud nodig heeft. Sterker nog: veel mensen noemen mos een soort onkruid. Het vergaat gewoon bijna niet. En dat terwijl het er zo uniek uitziet! Je hebt dus een bijzondere plant op kantoor, welke een positief effect heeft op jou en je medewerkers, en het is ook nog onderhoudsarm. Wat wil je nog meer?