Dit zijn de mogelijkheden van een execution only hypotheek

Execution only hypotheek

Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van een hypotheek. Een daarvan is de execution only hypotheek. Daarbij sluit je een hypotheek af zonder dat je advies inwint. Dit is een vorm van hypotheek afsluiten die steeds meer wordt aangeboden. Een belangrijke reden hiervoor is besparing die je zult doen, omdat je niets kwijt bent aan advieskosten. In dit artikel lichten we graag toe hoe dit werkt.

Execution only hypotheek

Zo werkt een hypotheek zonder advies

Je wilt dus een hypotheek afsluiten zonder dat je advies wilt inwinnen daarvoor. Echter zitten er nog wel wat haken en ogen aan. Ten eerste dien je bij een huis wat je voor de eerste keer koopt een annuïteitenhypotheek af te sluiten. Mocht je een nieuw huis kopen, dan kun je ook andere vormen gebruiken. Daarnaast moet je jezelf ervan bewust zijn dat je in veel theorie van financiën moet duiken. Je moet immers zelf alles uitzoeken, en daar gaat wat tijd in zitten. Wanneer je niet goed bent met financiën of het bijvoorbeeld helemaal niet interessant vindt om over te lezen, dan is advies inwinnen mogelijk een betere optie. Ook wanneer je de tijd niet hebt kun je mogelijk beter voor advies kiezen. 

Execution only hypotheek

De reden hiervan is ook dat je een toets moet afleggen alvorens je een hypotheek mag afsluiten. Je moet dus over de nodige kennis beschikken om zo’n hypotheek af te kunnen sluiten. Mocht je kiezen voor deze manier van een hypotheek afsluiten, dan kun je bij veel aanbieders terecht. Iedere aanbieder biedt zo zijn eigen tarieven aan. Let echter altijd op dat je de juiste aanbieder uitkiest. Denk aan een aanbieder met de juiste begeleiding, goede prijs- en kwaliteitverhouding en waar je niet met verborgen kosten te maken krijgt.