Droogbloemen

Tegenwoordig zijn droogbloemen niet meer weg te denken, integendeel, ze worden alsmaar populairder. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei winkels waaronder supermarkten, maar ook in de droogbloemen groothandel. In dit artikel zal ik het gaan hebben over waarom nou juist droogbloemen zo hip zijn en hoe je zelf droogbloemen kunt maken, want moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn. Droogbloemen zijn natuurlijk gedroogde bloemen, maar het is zoveel meer dan dat. Droogbloemen hebben vele voordelen waarover je hieronder kunt lezen. Bovendien zijn het enorm goede vervangers voor normale bloemen. Droogbloemen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten en zijn daarom een goede decoratie in elk interieur.

Waarom droogbloemen?

Tja, waarom zou je droogbloemen van de groothandel willen als je ook normale bloemen kunt kopen? Nou, daar zijn verscheidene redenen voor. Enkele voordelen van droogbloemen zijn:

•           Hun duurzaamheid, droogbloemen zijn namelijk zeer duurzaam door het feit dat ze niet dood kunnen gaan. Ze gaan dus jarenlang mee, integendeel. Tegelijkertijd is dit ook goedkoper dan telkens nieuwe bloemen aan te schaffen. Het is immers niet nodig steeds nieuwe droogbloemen aan te schaffen.

•           Leuk en mooie uitstraling: ongeacht het seizoen, het is altijd tijd voor droogbloemen. Droogbloemen hebben namelijk het gehele jaar door een mooie uitstraling en zijn daarom altijd geschikt.

•           Altijd verkrijgbaar: omdat droogbloemen altijd te verkrijgen zijn, hoef je nooit bang te zijn dat je geen droogbloemen kunt aanschaffen, wat vaak met normale bloemen wel zo is doordat deze seizoensgebonden zijn.

•           Altijd een aangename geur: droogbloemen verliezen hun geur nooit. Hierdoor hangt er het gehele jaar door een prettige geur in huis door de droogbloemen.

•           Zelf te drogen: als je liever geen droogbloemen aanschaft, kun je deze altijd zelf maken. Hoe je dat doet vertel ik je verderop.

Hoe droog je zelf bloemen?

Natuurlijk kun je droogbloemen zelf kopen, bij bijvoorbeeld de droogbloemen groothandel, maar wist je ook dat je zelf bloemen kunt drogen? Het fijne is dat je hier helemaal geen expert voor hoeft te zijn. Raap wat bloemen bij elkaar die bijna in de volle bloei zijn en hang deze ondersteboven op in een vochtige en donkere ruimte, bijvoorbeeld in een kelder of in een schuur. Zorg ervoor dat de bloemen elkaar zo min mogelijk raken. Als laatste moet je de onderste bloemen van de steel verwijderen.  Door aan deze drie voorwaarden te voldoen zullen de bloemen niet verkleuren en zullen de bloemen drogen. Na een tijdje zul je kunnen genieten van je eigen creatie.