Een nieuwe keuken kopen doe je niet dagelijks, daarom deze tips

Het aanschaffen van een nieuwe keuken kan een hele belevenis zijn. Het overgrote aanbod en alle mogelijke tips en kennis overweldigen je mogelijk enigszins. Eigenlijk komt het neer op twee vragen: waar let je op en wat moet je weten? Volg deze functionele tips en je weet zeker dat je alles weet voor het maken van de juiste keuze.

Thuis de basis al leggen

Een nieuwe keuken. Het is niet zomaar een aankoop. Het gaat om grote bedragen. Een keuken is een diepte-investering in je woning. Leg thuis al de basis voor je aankoop en stel een eerste blauwdruk samen. Wat ben je bereid te spenderen? Welke specifieke voorkeuren heb je? Wat zijn absolute vereisten voor jouw manier van koken? Schroom niet om alvast metingen te doen en ga na wat voor keukenopstelling het meest uit de verf komt in jouw woonruimte. Ben je een uitgebreide kok en is de keuken echt jouw domein? Overweeg dan gerust de ruimtelijke U-keuken. Ben je een eenvoudiger en bescheidener kok, oriënteer je dan vooral op functionele keukens zoals rechte en L-keukens.

Voorbereiding is het halve werk

Zoek een opstelling die bij je past. Neem in je blauwdruk ook je behoefte aan opbergruimte mee. Laden en hoge kasten bieden bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor het stallen van keukenaccessoires. Let tenslotte op de keukenapparatuur. Wat zijn je vereisten voor jouw manier van koken? Doe research oor je gaat kijken naar keukens op een woonboulevard om je kans van slagen te vergroten. Want ook hier geldt: voorbereiding is het halve werk.

Probeer en ontdek

De keukenbranche staat op het gebied van trends en stijl geen moment stil. Of je zoekt naar een vaste stijl of juist frisse combinaties van meerdere stijlen: de keuze is enorm. Zo zijn zowel de moderne keukens met ultra-strakke designs als de landelijke keukens zeer populair. Maar je vindt net zo eenvoudig een perfecte en stijlcombinatie. Stijlcombinaties kunnen leiden tot zeer spannende stijlcombinaties en geven een keuken een uitgesproken persoonlijkheid. Overweeg een stijl combinatie voor een unieke look en ervaring in je eigen keuken.

Uitdaging

Het aanschaffen van een nieuwe koken is een uitdaging. Het belangrijkste is dat je je budget, verwachtingen en eisen helder voor ogen hebt. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle aanschaf van je keuken.

Andere belangrijke pijlers om je op te concentreren zijn een gebruiksvriendelijke afzuiging en achterwand, heb je behoefte aan een links- of rechtshandige keuken, functionele verlichting en de indeling van de zogeheten keukendriehoek. De laatstgenoemde behelst de koelkast, kookplaat en de gootsteen. Tussen deze drie elementen beweeg je je het doorgaans het meest frequent. Zorg dat deze drie prettig gepositioneerd zijn en dat je voldoende ruimte hebt om je tussen deze drie te bewegen.

Keukenmatch in Sittard

Laat je droomkeuken bij Keukenmatch in Sittard gratis ontwerpen. Deze fantastische keukenshowroom in Limburg neemt de tijd om jouw wensen uit te tekenen. Voor ieder budget kun je terecht, ongeacht de stijl van jouw nieuwe keuken. Neem eens een kijkje op de website, maak een afspraak, of kom gewoon langs!

 

Keukenmatch.NL

Rijksweg Zuid 216

6134 AG Sittard