Een zachte, soepele stof gezocht? Probeer chiffon!

chiffon

Voor het tot stand laten komen van diverse (textiel)producten kun je de stof chiffon gebruiken. Maar daarover later meer. Eerst gaan we in op wat chiffon eigenlijk precies voor stof is. Welnu, we hebben het hier over een stof die ten eerste extreem soepel en zacht is. Verder wordt dit ook wel een ‘vallende’ stof genoemd. Een ander typisch kenmerk van chiffon is de doorzichtigheid die er van uit gaat. Dit omdat dit stofje, dat overigens voor honderd procent bestaat uit polyester, erg dun geweven is. Al bij al wordt het gebruikt bij gelegenheden waar feestelijkheid en vrolijkheid de boventoon voeren. Dat is namelijk nu eenmaal de uitstraling die chiffon zelf ook heeft. Welke doeleinden dit precies zijn, dat valt te lezen in de volgende alinea.

chiffon

Voor welke doeleinden wordt chiffon vaak gebruikt?

De veelzijdige stof chiffon is te gebruiken voor een scala aan doeleinden. Je kunt hierbij denken aan de volgende voorwerpen en situaties:

• Het is uitstekend in te zetten voor het maken van een galajurk of zelfs een trouwjurk. Vooral het soepel vallende aspect van chiffon maakt hierbij echt het verschil. Tip: om je jurk nóg meer cachet mee te geven is het slim om het een en ander te combineren met satijn. Samen vormt dit een ideaal mengsel.

• Je kunt het met gemak inzetten om gordijnen van te maken. Vitrage is minstens zo geschikt.

• Bij de meest uiteenlopende feestelijke gelegenheden kun je via stukken chiffonstof de plek van handeling versieren. Let op, dit is duidelijk geen doordeweekse versiering; het gaat echt om versiering met stijl en klasse.