Freek van Gestel plaagdierbeheersing informeert: vlooien

De experts van Freek van Gestel plaagdierbeheersing weten alles over vlooien. Het is bijvoorbeeld een veel voorkomende mythe dat je alleen een vlooienplaag in huis kunt krijgen als je honden, katten of andere huisdieren hebt. In werkelijkheid kan iedereen vlooien krijgen, ook als zij nog nooit een huisdier in hun leven hebben gehad.

Er zijn veel manieren waarop dit kan gebeuren. Soms kan het zo eenvoudig zijn, en kan je de als nieuwe huurder of huiseigenaar of huurder de vlooien erven van de vorige eigenaar / huurder. Vlooienproblemen kunnen in het begin vaak onopgemerkt blijven. Wanneer ze niet zijn behandeld door een eerdere bewoners, worden ze vanzelf jouw probleem.

Vlooien leven niet alleen in de vacht van huisdieren zoals honden en katten. Er kunnen andere kleine knaagdieren in jouw buurt rondlopen die de vlooien bij jou thuis verspreiden. Denk aan ratten, muizen, possums, eekhoorns en egeltjes bijvoorbeeld. Door contact met jou of je kinderen kunnen vlooien gemakkelijk het huis binnendringen.

Het gaat niet alleen om contact met haar of huid. Vlooien reizen prima mee op kleding en schoenen. Deze vleugelloze insecten kunnen niet vliegen, maar wel springen. Ze gaan zo snel dat je het vaak niet ziet. Ze kunnen zomaar tot 2 meter hoog opspringen. Ze springen zo op je , zonder dat je het doorhebt en reizen via jouw kleding zo mee naar binnen.

Freek van Gestel plaagdierbeheersing lost op

Het is niet moeilijk om een vlooienplaag te krijgen, het is wel moeilijk om er weer vanaf te komen. Natuurlijk zijn er wel huis, tuin en keuken oplossingen die enig effect kunnen hebben. Maar wil je er meteen en voor lange tijd vanaf zijn, dan wordt je aangeraden professionele hulp in te schakelen.