Geef je huis meer uitstraling met een vlakke lichtkoepel

Steeds meer mensen plaatsen een vlakke lichtkoepel omdat ze het prettig vinden om daglicht in huis of op kantoor te hebben. Een vlakke lichtkoepel is een raam in het dak. Via zo’n raam komt natuurlijk daglicht binnen. Natuurlijk daglicht is afkomstig van de zon en is gezond. Een lichtkoepel moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Er mag geen geluid van buiten naar binnen dringen, er mag geen tocht of lekkage ontstaan en het daklicht moet stevig genoeg zijn om inbrekers buiten te houden. Wat ook steeds belangrijker wordt gevonden is dat het daklicht vanaf de buitenkant van het gebouw niet zichtbaar is.

Traditionele lichtkoepels hebben een bolle vorm. Ze steken een behoorlijk stuk boven het dak uit en zijn buiten het gebouw vaak goed zichtbaar. Een vlakke lichtkoepel steekt veel minder hoog boven het dak uit. Dat komt doordat een vlakke lichtkoepel strak is afgewerkt. Hij loopt wel een heel klein beetje schuin, zodat regenwater er goed af kan lopen. In esthetisch opzicht is zo’n strak afgewerkt daklicht veel mooier dan een traditionele lichtkoepel. Het lijkt net of zo’n vlak daklicht beter met het dak integreert.

Een vlakke lichtkoepel in allerlei standaardmaten

Een daklicht moet goed in het dak passen. Er zijn echter tientallen verschillende situaties. Bij www.vlakkelichtkoepel.nl is men daarop voorbereid. Want er zijn kant en klare ontwerpen van daklichten en lichtstraten voor wel 900 standaardsituaties. Als één van die ontwerpen wordt besteld zijn ze super snel leverbaar. Doordat een vlakke lichtkoepel helemaal in de fabriek wordt gemaakt heeft zo’n koepel de beste kwaliteit. Je krijgt dan een lichtkoepel thuis die door een professionele aannemer eenvoudig is in te bouwen in het dak. Als je handig bent kun je de dakkoepel met de handleiding op de site ook zelf inbouwen.