Geld besparen op jouw hypotheek? 2 handige tips!

Hypotheek

Een hypotheek brengt aardig wat kosten met zich mee. Je betaalt niet alleen de koopprijs van je woning terug, maar je betaalt hier ook rente over. Deze maandelijkse lasten moet je elke maand voldoen gedurende vaak wel tientallen jaren. Natuurlijk wil je hier dan graag zoveel mogelijk geld op besparen. Maar hoe doe je dat en hoe kun je de hypotheekrente vergelijken? Hieronder vind je twee handige tips.

Hypotheek

Tip 1: Ga voor vast

Natuurlijk doen hypotheekverstrekkers het soms lijken dat een variabele rente voordeliger kan zijn. Maar dat hoeft het lang niet altijd te zijn. De rente zou natuurlijk kunnen dalen, maar het zou ook juist omhoog kunnen gaan. Tegenwoordig is de rente al ontzettend laag en daardoor is de kans groot dat het alleen maar hoger gaat worden. Kies daarom zeker nu het liefst voor een vaste rente. Je weet dan ook precies waar je aan toe bent.

Tip 2: Hypotheekrente vergelijken

Ondanks dat er nu bij elke hypotheekverstrekker een lage rente geldt, kan de hypotheekrente bij verschillende hypotheekverstrekkers alsnog aardig verschillen. Het is daarom slim om hypotheekrentes met elkaar te vergelijken.

Let hierbij echter niet alleen op de rentes, maar kijk ook goed naar de voorwaarden en de recensies. Ongunstige voorwaarden kunnen je extra geld gaan kosten in de toekomst. En een hypotheekverstrekker die niet wil meedenken en waarmee je niet goed kunt communiceren, is ook niet fijn.