Het voorkomen van schimmel

zwarte schimmel badkamer

Hoewel er geen 100% dwaas-proof manier is om je kansen te elimineren om ooit zwarte schimmel in de badkamer te moeten bestrijden, zijn hier een paar manieren om te helpen voorkomen dat zwarte schimmel badkamer groeit—of terug komt nadat je een besmetting hebt opgeruimd.

Blijf droog

De vochtigheid in de lucht kan de zwarte vormgroei bevorderen, wat is waarom de badkamers vaak eerste onroerende goederen voor het materiaal zijn. Doe je best om je badkamer goed geventileerd te houden door een ventilator in werking te stellen tijdens en voor enkele minuten na elke douche of bad, en laat de badkamer deur open wanneer je kunt.

Ook washandjes, washandjes en badmatten worden vaak gebruikt. Voor extra bescherming kunt je zelfs tegel- en glasoppervlakken naar beneden halen en je gootstenen drogen om overtollig water te verwijderen.

zwarte schimmel badkamer

Gebruik een douchegordijn

De meeste volwassenen weten het te trekken het gordijn elke keer dat ze douchen, maar als je met kinderen leven, zorg ervoor dat ze weten om dit te doen, ook! Tegenwoordig zijn decoratieve stoffen douchegordijnen meestal in paren gerangschikt met een wegwerpbare plastic voering, die de noodzaak elimineert om het “mooie” gordijn te vervangen als het vuil wordt.

Ongeacht je decoreren smaken, zorg ervoor dat het gordijn goed in de badkuip wordt geplooid wanneer het water loopt; dit kan wonderen doen voor het houden van water van je vloer. Soms kunnen beschimmelde douchegordijnen worden gewassen, maar plastic voeringen die tekenen van zwarte schimmelgroei vertonen, moeten volledig worden vervangen.

Let altijd op

Blijf waakzaam; zwarte schimmelbesmettingen gaan bijna nooit op hun weg, en een kleine vlek is beduidend gemakkelijker op te ruimen dan een reusachtig flard. Vergeet niet dat, hoewel de gevaarlijke “zwarte vorm” altijd zwart van kleur is, de vorm eigenlijk in een grote verscheidenheid van kleuren kan komen, met inbegrip van roze, groen, rood, bruin, donkerblauw en wit.

Als je een verkleurde plek op de muur van de badkamer van je dochter ziet, ga er dan niet van uit dat ze gewoon zorgeloos is geworden met haar shampoo: Pak je schimmelbestrijdingsarsenaal en bereid je voor op de strijd!