Hoe bouw je jouw droomhuis

jaren-30-woning-nieuwbouw

Misschien denk je er al een tijdje over na. Een droomhuis bouwen is niet niks! Het is een grote stap in je leven en daarom is het goed om er goed voor te gaan zitten en er de tijd voor de nemen waar je zou willen wonen, hoe groot het huis moet zijn, welk budget je in gedachten hebt en natuurlijk dat het seniorvriendelijk is. Dat laatste is met name belangrijk als je van plan bent niet meer te gaan verhuizen maar zo lang mogelijk in je eigen woning wil blijven wonen.

Creëer een moodboard

Allereerst is het aan te raden om een moodboard te maken. Dit helpt heel erg om je eigen visie op papier te zetten, of digitaal is ook een mogelijkheid. Hierdoor kan je het proces wat overzichtelijker maken en is het een steuntje in de rug als je door het bomen het bos even niet meer ziet. Je kunt eventueel wat inspiratie van pinterest vandaan halen en er je eigen twist aan geven. Ook met name om in gedachte te houden omtrent een seniorenwoning bouwen, is het handig dit alvast in kaart te brengen voor later en verder in de toekomst.

Bepaal je budget

Dit is ook erg belangrijk en misschien wel de kern achter het hele proces van begin tot eind. Jouw budget bepaald elke stap en het ligt er maar net aan hoeveel je wil uitgeven en hoeveel je kan uitgeven. Als je het lastig vindt om te bepalen hoeveel geld je voor welk gedeelte van het proces wil uitgeven, dan kan je ook iemand inhuren die je daarbij helpt. Het is belangrijk dat je berekent wat je maximaal wil en kunt lenen, de kosten van de materialen, hoe lang een seniorenwoning of kangoeroewoning bouwen gaat duren en meer.