Hoe maak je een inductie plaat schoon?

De inductieplaat is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het moderne huishouden. Het koken op een inductieplaat is immers veilig, schoon en goedkoop. Je hebt geen vuur meer nodig en je kan de temperatuur zelf helemaal instellen. De plaat is daarnaast ook makkelijk schoon te maken, maar je moet het wel bijhouden. Anders branden de vlekken in de plaat. Wil je weten hoe je de plaat schoon kunt houden? Lees dan snel verder!

> Is jouw inductieplaat kapot? Geen paniek, deze witgoed reparatie in Tilburg zal de plaat binnen no-time weer aan de praat hebben. Bezoek de website voor meer informatie.

Tip 1: Afnemen

Om de inductieplaat een lange levensduur te geven is het een goed idee om de plaat elke keer na het koken even af te nemen met een vochtige doek. Zo geef je etensresten geen kans om aan te koeken of om in de plaat te branden. Veeg de plaat daarna even droog met een microvezel doek. 

Tip 2: Schraper

Krijg je de etensresten er niet goed vanaf? Er zijn speciale schrapers waarmee je de aangekoekte etensresten van de kookplaat af kunt schrapen. Schraap niet te hard, want dan schraap je natuurlijk misschien schade op de plaat.

Tip 3: Keukenpapier

Het kan bij een inductieplaat gebeuren dat je een witte waas te zien krijgt. Dit komt vaak door het schoonmaakmiddel dat je gebruikt. Om dit te verhelpen kun je het beste de plaat afnemen of oppoetsen met een stuk keukenpapier.