Hoe plaats je vloerverwarming?

Veel mensen hebben tegenwoordig vloerverwarming in huis liggen. Dat is niet zo vreemd, een vloerverwarming houten vloer heeft namelijk enorm veel voordelen. Deze manier van je huis verwarmen is een relatief goedkoop en je krijgt er heerlijk warme voeten van. Als je warme voeten hebt, voelt je hele lichaam direct warmer aan. Het is een fijne manier om het warm te hebben in huis. Wil je graag vloerverwarming aanleggen in huis? Er zijn veel verschillende manieren om vloerverwarming aan te leggen. Er zijn veel verschillende soorten ondergronden. Alleen welke ondergrond past het beste bij jou?

Vloerverwarming op noppenplaten

Een vloerverwarming op noppenplaten is een pakket van vloerverwarming en isolatie in één. De platen bestaan uit een laag EPS. Aan die laag is een kunststof plaat met een noppenpatroon bevestigd. De buizen van de vloerverwarming worden in deze noppen bevestigd. EPS staat voor Expanded Polystyrene. Het is een dure naam voor piepschuim. Piepschuim is een licht materiaal. De vloerverwarming op een noppenplaat moet worden afgewerkt met een zandcement dekvloer. De dekvloer moet minimaal 3 centimeter op de buis dik zijn. Je moet dus rekening houden met een totale opbouwhoogte van minimaal 61 millimeter. De voordelen van een vloerverwarming op noppenplaten zijn groot. De vloer zal de warmte lang vasthouden en het is super eenvoudig om de vloer aan te leggen. Het is daarnaast ook een vloerverwarming en isolatie in één. Ideaal!

Vloerverwarming infrezen

Het infrezen van de vloerverwarming wordt steeds populairder. Je hoeft voor het infrezen van de vloerverwarming namelijk niet de dekvloer te verwijderen. Hierdoor bespaar je veel kosten. Vloeren worden in woonhuizen namelijk altijd voorzien van een paar centimeter zandcement. Je kan in deze laag cement eenvoudig de vloerverwarming infrezen. Ideaal!