Hoe snoei je een Bolcatalpa?

Veel mensen die niet zo’n grote tuin hebben kiezen ervoor om een Bolcatalpa te planten. Zo kun je toch genieten van een een boompje in je tuin zonder dat dit teveel ruimte in beslag neemt. Zo kun je toch hoogte in de tuin creëren. Het snoeien van zo’n boom levert veel vragen op. Deze vragen worden in het artikel hieronder beantwoord zodat je je boom goed kunt snoeien en gezond en compact kunt houden.

Snoei je boom om de paar jaar

Het jaarlijks snoeien van de boom is niet direct nodig, maar het kan wel. Het snoeien is vooral nodig om de ruimte die de kroon in beslag neemt te beperken. Het snoeien van de kroon moet gebeuren voor er blad aan de boom komt. In het voorjaar dus.

Houd de kroon mooi

De kroon van je boom zal in tegenstelling tot de stam blijven groeien. Het regelmatig snoeien van de kroon zal ervoor zorgen dat hij compact blijft en niet je hele tuin in beslag zal gaan nemen.

Het snoeien van de boom

Als je de boom gaat snoeien doe je dit door met een takkenschaar de jonge takken van eerdere jaren tot de basis helemaal weg te knippen. Snoei totdat er geen takken meer uit de bol steken. Dit is de beste manier om je boom mooi en compact te houden zodat je er lekker van kan blijven genieten.