Hoezo geen hogedrukreiniger?

Ik moet je toevertrouwen dat zonder hogedrukreiniger mijn leven de laatste jaren een pak lastiger zou geweest zijn. Ondertussen ben ik de trotse bezitter van dit multifunctionele toestel. Ik neem je mee naar een oud, authentiek en klein boerderijtje met schuur in het noorden van Frankrijk. Je vraagt je nu af wat dat hiermee te maken heeft. Veel meer dan je denkt. Als je zo’n oud huisje koopt, duiken er een aantal problemen en ongemakken op. Ons stulpje was oud, maar bewoonbaar. Uiteraard lag er wat werk op de plank en daar heeft dit krachtige apparaat zijn waarde bewezen.

Je caravan en je dak proper

Als je door de weide achter ons huisje loopt, zie je daar een kleine, witte caravan naast de meidoornhaag staan: een oude Italiaanse Roller. Door omstandigheden heeft die ooit drie jaar onder een rij eeuwenoude eiken gestaan. Groen dat hij zag! Het mos was er als het ware ingedrongen. Een ferme beurt met de hogedrukreiniger deed wonderen. Het wit doet pijn aan je ogen als het zonnetje erop schijnt, zo mooi is hij nu. Ook het dak van onze Franse garage is ontdaan van alle gruis, stof, mos en al wat er zich na vele jaren op had vastgehecht.

Ons toilet werkt terug!

Er was nog iets. De vorige eigenaars van het huisje waren er amper geweest de jaren voordat we het aankochten. Dat gecombineerd met het feit dat de afvoer van een toilet in Frankrijk niet altijd even vlot verloopt, gaf problemen. Telkens opnieuw verstopping. Je wil dat niet, zeker niet als je het voor de rest al druk hebt met de renovatie van je huisje. De afvoer zat vol aangekoekte resten. Resten van jaren. Liters product hebben we in het toilet gegoten. Geen resultaat. We hebben letterlijk gejuicht toen de reiniger – die we toen nog leenden van onze zoon – eindelijk de obstakels in de afvoerbuizen overwon. Toen hebben we dit wonderbaarlijke toestel zelf aangeschaft.