Is een schuifpui praktisch?

magnolia-g52562f776_640

Een Schuifpui is zeker een praktisch instrument. Het is sowieso aantrekkelijk voor het oog, maar het is ook handig voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van kleine kinderen die in de zomer vaak van binnen naar buiten willen gaan, of als je vaak dingen van binnen naar buiten wil verplaatsen zoals meubels. Dit soort activiteiten gaan makkelijker door middel van een schuifpui. Vooral ook als je zelf vaak in de tuin bent is een schuifpui erg handig, door een schuifpui betrek je je tuin namelijk meer bij je huis. Je verlengt als het ware je woonkamer. Een deur neemt bij het openen ook meer ruimte in beslag.

Verschillende varianten in schuifpuien

Er zijn schuifpuien die enkel één kant opschuiven, dit wordt ook wel een enkele schuifpui genoemd. Er zijn ook schuifpuien die voor een deel vast staan en voor een deel ‘schuiven’, bij deze variant heet het bewegende gedeelte de schuifdeur genoemd. Dit omdat het dus bestaat uit één vast deel en één schuivend deel. De verschillende varianten nemen ook verschillende voordelen met zich mee. Als je er niet uitkomt, laat je dan altijd adviseren door specialist, zij weten doormiddel van uw wensen te bespreken wat het best in uw woning past. Wilt u uw huis helemaal omtoveren tot één geheel, dan is het leuk bijvoorbeeld ook een Houten voordeur te overwegen die bij de stijl van de schuifpui past.

De maat gaan bepalen

De schuifpuien worden meestal op maat gemaakt, tenzij er een standaardmaat toevallig precies dezelfde maten als de woning heeft. De standaard schuifpui is 1,2, tot 1,5 meter. Dit komt maar weinig voor, omdat er oneindig veel variaties mogelijk zijn. Voor de echte lichtliefhebbers kan er ook nog gekozen worden voor een dubbele schuifpui. Bij bij zo’n soort pui kunnen beide delen open worden geschoven waardoor er in het midden een grote brede opening ontstaat. De kleur en materiaal is geheel naar eigen voorkeur aan te passen. Er bestaan ook nog opties voor ventilatie en luchtdichtheid van de schuifpui.