Kappersstoelen aanschaffen? Handige tips en trucs

Je hebt goede stoelen nodig als je een kapper bent en je eigen salon wilt openen. Je kunt al een goede stoel aanschaffen op het moment dat je nog in opleiding bent, want tijdens je opleiding leer je ook met de stoel omgaan. Kappersstoelen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en je kunt ook nog kiezen uit verschillende materialen waarvan de stoel is gemaakt. Hoe maak je dan de beste keuze? In onze blog geven wij handige tips en trucs over waar je op kunt letten wanneer je een stoel wil aanschaffen.

Comfort van de klant is het belangrijkste

Het comfort van klant moet op de eerste plek komen te staan. Je klanten moeten immers in de tijd dat ze in de stoel zitten lekker zitten en de knipbeurt als prettig ervaren. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de materialen van de stoel en hoe groot het zitvlak is. Kies voor sterke materialen zodat stoelen heerlijk zacht aanvoelen en ook veel langer meegaan. Je kunt het beste jezelf in de klant verplaatsen en de stoel testen. Zo weet je zeker dat je niet alleen een goede, maar ook een comfortabele stoel koopt.

Kappersstoelen voor volwassenen en kinderen

De meeste kappersstoelen zijn voor volwassenen, maar misschien wil jij je juist focussen op het knippen van kinderen. Dan heb je logischerwijs ook een stoel nodig die voor kinderen geschikt is. Kappersstoelen voor kinderen hebben in de regel een kleiner zitvlak en ze kunnen hoger worden opgepompt. Dat zorgt voor meer comfort voor het kind, maar ook voor jezelf. Je kunt namelijk op de ideale hoogte je werk doen. Andere stoelen hebben ook meer functies, zoals draaien en kantelen. Wat handig kan zijn als je bepaalde specialiteiten hebt.

Kappersstoelen die je kunt draaien en kantelen

De functies van kappersstoelen kunnen uiteen lopen. Zo zijn er stoelen die je kunt draaien en/of kunt kantelen. Als je ook baarden scheert en trimt is het handig dat je een stoel neemt die kunt kantelen.. Dan kun je de klant in een andere positie zetten en je werk uitstekend doen. Stoelen die kunnen draaien zijn handig, omdat je jezelf zo min mogelijk hoeft te verplaatsen. Dat komt de concentratie alleen maar ten goede.

Voetpomp of geautomatiseerde pomp

Een functionele stoel moet dus ook optimaal comfort bieden. Voor zowel jou als de klant, maar bepaalde functies van een barbierstoel kunnen ook enorm handig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan kappersstoelen met een voetpomp of met een geautomatiseerde pomp. Stoelen met een geautomatiseerde pomp zijn wel iets duurder, maar makkelijker in gebruik. 

Verschillende soorten kappersstoelen

Feitelijk zijn er voor je kappersinterieur drie modellen waaruit je kunt kiezen, maar je hebt altijd de keuze uit verschillende stijlen, kleuren en materialen waar de kappersstoelen van zijn gemaakt. De normale stoel is nog altijd de meest gekozen variant. Deze zijn ook het simpelst en het goedkoopst terwijl een barbier vaak voor de luxueuzere barbierstoel kiest. Deze zijn niet alleen een stuk robuuster, maar ze hebben zowel een voet- als neksteun en je kunt ze zowel draaien als kantelen. De derde optie is logischerwijs speciale stoel voor kinderen.