Kunstgras is ideaal voor spelende kinderen

Het feit dat steeds meer woningbezitters voor het gebruik van kunstgras kiezen, komt onder meer door de vele toepassingen van kunstgras. Zeker voor gezinnen met kinderen kan kunstgras ideaal zijn! Denk aan een betonnen balkonvloer, die bepaald geen fijne speelplek voor je kinderen vormt. Niet alleen is het beton tot laat in het jaar koud, ook kan een val op het beton behoorlijk hard aankomen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld voor een dakterras, waarop men in veel gevallen een houten vlonder heeft laten leggen. Het hout kan voor splinters zorgen als je kinderen hier spelen.

Met kunstgras is het mogelijk om een speelplek voor je kinderen te creëren op je dakterras of balkon. Veel organisaties bieden de mogelijkheid om het kunstgras op maat voor je te laten snijden. Zo sluit het kunstgras qua formaat naadloos aan bij de beschikbare ruimte rond je woning.

Andere toepassingen van kunstgras in de tuin

Niet alleen voor het creëren van een speelplek op een balkon of dakterras komt het kunstgras goed van pas. Ook wanneer je bijvoorbeeld een zwembad in de tuin wilt plaatsen biedt kunstgras de uitkomst. Wanneer je een zwembad op normaal gras zou zetten, zou het gras aan het eind van de zomer volledig dood zijn. Dit maakt dat je tot het voorjaar tegen een kale plek in je gazon aan moet kijken. Door het zwembad op een lapje kunstgras te zetten voorkom je dit! Het kunstgras is dermate krachtig, dat dit na het afbreken van het zwembad weer op zal veren.