Kunststof kozijnen: nog steeds de beste optie als je voor nieuwe kozijnen wilt gaan

Kunststof kozijnen financieren hypotheek

Wanneer de huidige kozijnen van je woning zo onderhand wel hun beste tijd gehad hebben, dan is je er veel aan gelegen om deze met enige spoed te vervangen. Kozijnen die namelijk niet (meer) in orde zijn isoleren niet best. In je woning opgebouwde warmte ontsnapt daardoor veel te snel naar buiten, waardoor je nodeloos veel moet stoken. Dit resulteert in een hoge energierekening en een hoge belasting voor het milieu.

Wie het beste uit zijn of haar nieuwe kozijnen wenst te halen gaat het best voor kozijnen van kunststof. Want ondanks dat kozijnen van andere materialen tegenwoordig ook vrij goed kunnen isoleren hebben kunststof kozijnen nog steeds de beste isolatiewaarden. Bovendien gaat kunststof lang mee, is er weinig onderhoud aan verbonden en verhoogt het de waarde van je woning als de beste. 

Als er dan toch een nadeel aan kunststof moet worden genoemd, dan is het misschien dat dit type kozijnen niet goedkoop is. Daarom is er een grote vraag naar om kunststof kozijnen te financieren met de hypotheek. Gelukkig bestaan er hiertoe ook daadwerkelijk mogelijkheden. Hieronder gaan we daar dieper op in. Vervolgens doen we nog uit de doeken welke merken wat betreft kunststof kozijnen tot de topmerken gerekend mogen worden.

Mogelijkheden om je kozijnen mee te financieren met je hypotheek

De aanschafprijs van nieuwe kunststof kozijnen loopt al snel tot in de duizenden euro’s. Het is duidelijk dat het dan om bedragen gaat die niet iedereen zomaar even kan of wil ophoesten. Gelukkig is dat onder bepaalde omstandigheden ook helemaal niet nodig. Je kunt er namelijk bijvoorbeeld voor kiezen je huidige hypotheek te verhogen. Als je dat doet betaal je de kozijnen simpelweg af gedurende de rest van de looptijd van je hypotheek. Het afsluiten van een verbouwingshypotheek is een andere goede mogelijkheid. Tenslotte zou je bij het afsluiten van de hypotheek de kozijnen al kunnen meefinancieren. Houd er hierbij alleen wel rekening mee dat je (in Nederland) ‘slechts’ honderd procent van de waarde van je woning kunt financieren met je hypotheek, inclusief de kozijnen dus.

Kunststof kozijnen financieren hypotheek

Welke merken worden tot de topmerken onder de kunststof kozijnen gerekend?

In Nederland en in de ons omringende landen zijn er tegenwoordig legio aanbieders van kozijnen van kunststof. Jammer genoeg biedt niet iedereen kozijnen van even goede kwaliteit aan. Goed onderzoek doen naar het merk van de kozijnen is dan ook aan te raden. Als de kozijnen namelijk eenmaal gemonteerd zijn is er geen weg meer terug. Wil je nu alvast weten welke merken zoal tot de topmerken behoren als het gaat om kozijnen van kunststof? Welnu, we mogen hier sowieso de merken Schüco en Veka onder scharen. Dit zijn allebei merken van bedrijven die hun roots in Duitsland hebben. Naast de nooit aflatende kwaliteit leveren Veka en Schüco hun kozijnen voor relatief gunstige prijzen. Een betere prijs-kwaliteitverhouding is dan ook nauwelijks denkbaar.