Kwaliteit schuifdeurkasten

schuifdeurkasten-op-maat1-big

Schuifdeurkasten zijn er in vele soorten en maten, deze kan je gewoon zelf bij een woonzaak zoals de ikea halen maar je kan beter voor kwaliteit kiezen. Goedkope schuifdeurkasten gaan na een tijdje vaak slecht open, het loopwerk is dan namelijk uitgevoerd zonder kogellagers in de onder en bovengeleiding. Schuifdeurkasten met een hoge kwaliteit zijn vaak ook uitgevoerd met dikkere deuren, de deuren van de kast zijn vaak minimaal 12 tot 16mm. In deze blog gaan we het hebben over de opties waarvoor je kan kiezen bij kwaliteitsschuifdeurkasten.

Vrijstaande schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten kunnen als losstaande kasten in een kamer of slaapkamer geplaatst worden. Losstaand betekend dat er bijvoorbeeld nog ruimte naast of boven de kast zit ten opzichte van het plafond of de muur. Dit betekend niet dat deze kasten niet precies op maat gemaakt kunnen worden, je kan er ook voor kiezen om een precieze maatkast vrijstaand te maken.

Ingebouwde schuifdeurkasten

Je kan schuifdeurkasten ook precies in laten bouwen op een bepaalde plek in een kamer. Dit is erg fraai als je ergens een nis in de kamer hebt, dan werk je de kast precies weg in dat gat. Ook is een ingebouwde schuifdeurkast de perfecte oplossing als je schuine wanden in je kamer hebt. Slaapkamers hebben vaak schuine wanden, een mooie schuifdeurkast die tot aan het plafond loopt en doorloopt lang de schuine want geeft een erg fraaie look aan je slaapkamer.

Extra opties

Je kan een schuifdeurkast nog uitvoeren met extra opties, denk aan verlichting en interieur. Ingebouwde spotjes die op de kast schijnen geeft een extra dimensie aan je kast, daarnaast is het handig om wat licht bij je kast te hebben waardoor je alles goed kan zien. Het interieur van schuifdeurkasten is vaak helemaal naar eigen wens in te richten, je kan dan zelf bepalen hoeveel lades en schappen je in de kast wilt.