Lekker vertoeven of Ibiza

Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland, behorend tot de eilandengroep de Balearen. Het is een erg populaire vakantiebestemming en bekend door het nachtleven en de gezelligheid. De populairste plekken zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Het eiland is erg populair onder jongeren en jaarlijks trekken bekende DJ’s naar Ibiza, waar ze zich vaak de hele zomer aan een discotheek kunnen binden. Maar er zijn niet alleen leuke bars, er zijn ook leuke bezienswaardigheden. 

Ibiza

Hippiemarkt

Gezellige hippies, leuke tassen en vrolijke sieraden. Je vakantie op Ibiza kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bezoek aan een van de vele hippiemarkten. Ibiza kent meerdere hippiemarkten, maar de grootste twee zijn Las Dalias en Punta Arabi. Las Dalias is een markt waar de kraampjes op een binnenplaats staan die omgeven wordt door bladeren van wijn planten. Je kunt er tegenwoordig ook lekker eten, cocktails drinken en van live muziek genieten. Punta Arabi bestaat uit ruim vijfhonderd kraampjes en is de grootste op het eiland. Deze markt trekt dan ook duizenden bezoeker en is erg populair onder vakantiegangers.

Strand Talamanca

Talamanca is een mooi zandstrand vlakbij Ibiza-Stad. Het heeft een prachtige heldere zee en het is een rustig strand dat voor elke doelgroep geschikt is. Talamanca is lopend vanaf Ibiza-Stad te bereiken. Het ligt circa twee kilometer van de stad en de wandeling gaat langs de haven van Ibiza-Stad. Het strand bestaat uit lekker zacht zand met hier en daar een schelp, erg fijn voor kinderen. Er zijn leuke restaurantjes en barretjes te vinden waar het erg gezellig is.