Om deze redenen is de Thuja wereldwijd populair

Thuja

Er is haast geen twijfel mogelijk, of je de Thuja haag kent. Deze haag wordt namelijk vrijwel overal op de wereld gekweekt. Daarnaast kom je ze hier in Nederland ook overal tegen. Deze hagen zullen het hele jaar groen zijn, en dat is slecht eens van de vele voordelen van deze haag. Wil je hier meer over lezen? Dan zit je hier goed. Want wij vertellen je er graag meer over.

Thuja

De voordelen van deze haag

Je ziet ze overal, en ze worden overal op de wereld gekweekt. En dat is natuurlijk niet zomaar. Deze haag brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Een eerste voordeel dat we benoemen, is dat je deze planten niet hoeft te snoeien. Dit komt doordat de plant in de vorm van een druppel of kegel groeien. Daardoor zal de haag tientallen jaren kunnen leven. Wel is het zo dat deze haag enorm snel groeit, namelijk zo’n 20 tot 40 cm per jaar. Let daarom wel even op of je genoeg ruimte hebt voor de plant.

Thuja

Een ander voordeel van deze plant, is dat het in vrijwel iedere bodem goed zal groeien. Wel is het zo, dat het beter zal groeien in een vochtige bodem. Wil je een hoge plant hebben? Dan zit je met deze Thuja ook goed. Ze kunnen namelijk 18 meter hoog worden. Wat natuurlijk een enorme hoogte is, waarmee je veel mogelijkheden hebt.