Onopgemerkte lekken in woning of bedrijfspand opsporen en verhelpen

Onopgemerkte lekken in woning of bedrijfspand opsporen en verhelpen
Vochtproblemen en schimmelvorming, twee problemen waar niemand op zit te wachten. Het kan schade aan je inboedel veroorzaken, maar ook voor de gezondheid. De oorzaak van vocht en schimmel in huis kan heel goed een onopgemerkte lekkage zijn. In dat geval is het van groot belang dat deze lekkage zo snel mogelijk wordt opgespoord en gerepareerd. Maar hoe vind je nu de oorzaak van een lekkage als je niet weet waar deze vandaan komt? In dit artikel lees je alles over de risico’s van onopgemerkte lekken in een woning of bedrijfspand en hoe je een lekkage opsporen en verhelpen kunt.

Vaak onduidelijk waar de lekkage zit

Als je een vochtprobleem hebt en onraad ruikt door natte plekken of stank, dan ben je vaak te laat. Vocht ontstaat namelijk niet zomaar. Het komt ergens vandaan, zoals van een lekkend dak of een oude leiding die lekt. Wanneer je een lekkage hebt, moet deze zo snel mogelijk worden opgelost. Maar dat valt nog niet mee omdat de lekkage op een heel andere plek kan zitten dan waar de vochtproblemen tot uiting komen.

Snel en zonder onnodige schade lek lokaliseren

De ouderwetse manier is dat de loodgieter de muur openhakt en het spoor volgt tot aan de lekkage, met veel onnodige schade aan je woning of bedrijfspand tot gevolg. Schakel bij onverklaarbare vochtproblemen daarom een lekdetectie bedrijf in. Deze bedrijven beschikken over gespecialiseerde apparatuur waarmee ze de oorzaak van een lekkage kunnen opsporen zonder eerst de muur open te hoeven breken. Zo blijft de schade minimaal en wordt het probleem snel verholpen.

Lekkage snel verholpen met professionele lekdetectie

Om de schade beperkt te houden is het van groot belang om vochtproblemen en lekkages zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen. Onopgemerkte lekkages kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid, je woning of bedrijfspand en de inboedel. Door een professioneel lekdetectiebedrijf in te schakelen, is de oorzaak snel opgespoord en kan de loodgieter meteen op de goede plek aan de slag om de lekkage zonder onnodige schade aan je pand te verhelpen.