Riool verstopt Almere

Riool verstopt Almere

De 5 meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool

Een verstopt riool is een van de meest vervelende problemen waar je mee te maken kunt krijgen in huis. Niet alleen zorgt het voor een onaangename geur, maar het water loopt ook niet meer weg. De gootsteen, douche en het toilet zijn hierdoor onbruikbaar en je zult professionele hulp moeten inschakelen om het riool weer te ontstoppen. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende oorzaken en hoe je een verstopt riool in Almere kunt voorkomen.

1. Vetophoping

Spoel nooit vetresten door de gootsteen. Dit stolt en hecht zich aan de binnenkant van de leidingen. Uiteindelijk kan dit leiden tot een verstopping. Laat vet daarom gewoon afkoelen en gooi het dan in de vuilnisbak.

2. Wc-papier

Wc-papier is ontworpen om op te lossen in water, maar niet wanneer je hele proppen door het toilet spoelt. Dan klontert het samen met andere stoffen in het riool en zit het voor je Riool verstopt in Almere.

3. Haar

Ook haar staat erom bekend dat het voor een verstopt riool kan zorgen. Het klontert samen met andere deeltjes, wat leidt tot een verstopping. Met een haarzeefje in de afvoer van de badkamer is de kans hierop minimaal.

4. Boomwortels

Boomwortels kunnen grote schade aan het riool toebrengen in hun zoektocht naar water. Ze groeien dwars door een betonnen rioolbuis heen en zorgen zo voor een verstopping. Plaats daarom nooit bomen met woekerende wortels in de buurt van de riolering.

5. Verkeerd gebruik afvoer

Spoel dingen door je afvoer die er niet in horen, zoals verf, medicijnen en andere schadelijke stoffen. Als je twijfelt over wat wel en niet in de afvoer kan, doe het dan niet!

Goed opletten voorkomt een verstopt riool

Een verstopt riool in je huis in Almere kan voor veel problemen zorgen, waaronder vieze geuren en overstromingen. Vermijd daarom de meest voorkomende oorzaken en probeer ze te vermijden. Blijf alert op wat je door de leidingen spoelt, zorg voor goede afvoeren, en voer regelmatig onderhoud uit. Een professionele rioolservice of loodgietersbedrijf kan je hierbij helpen als je er zelf niet uitkomt.