Buitenzonwering screens

Schijnt de zon te fel naar binnen? Kies voor screens als zonwering!

De zomer komt er weer aan! Meestal luidt de opkomst van dit lichte, zonnige en warme seizoen tot vrolijke gezichten. Maar zoals elk seizoen heeft ook de zomer soms zijn nadelen. Zo kan het binnenshuis soms erg warm worden. Dat is zeker niet altijd comfortabel, zoals bijvoorbeeld tijdens het slapen. Maar ook tijdens de warmste dagen van de zomer geldt: je hoeft echt niet per se lijdzaam toe te zien hoe je huis alsmaar opwarmt. Hier valt op allerlei manieren iets tegen te doen. Het laten installeren van buitenzonwering screens bijvoorbeeld.

Bescherming

Uitwerkingen van screens

Als je van mening bent dat je woning of bedrijfspand tijdens zomerse dagen te snel opwarmt, dan kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. Een ding staat echter al vast: als je de zonnestralen ongehinderd door de ramen naar binnen laat schijnen, dan wordt het binnen altijd warmer. Soms zelfs erg snel. Screens, ofwel zonneschermen, zijn een efficiënte manier om warmte buiten te houden. Sterker nog, als je buitenzonwering screens van topkwaliteit koopt en deze optimaal installeert – of laat installeren – dan kun je toch wel 90 procent van de warmte en het licht van de zon blokkeren. Een indrukwekkend resultaat! Tegelijkertijd blijft de vochthuishouding op het normale, ‘natuurlijke’ niveau. Dit in tegenstelling tot wanneer je bijvoorbeeld een airco koopt. Bij een airco heb je als vervelende bijwerking dat de lucht snel te droog wordt.

Divers aanbod

Wat zijn de voordelen?

Screens behoren tot de beste vormen van zonwering, mede dankzij hun efficiëntie. Het is gebaseerd op een op maat gemaakt doek dat je recht over het raam kunt laten glijden via geleidingsprofielen. Ze nemen weinig ruimte in, zijn bestand tegen windvlagen, schimmels en rotting én ze zijn privacybestendig, want van de buitenkant kun je er niet doorheen kijken.