Tips & tricks om een designbank te scoren bij een outlet zonder dat je een vermogen kwijt bent

designbanken

Je woonkamer opnieuw inrichten kan een hele uitdaging zijn, vooral wanneer je krap bij kas zit. Een nieuwe bank kan al snel je budget overschrijden. Maar wist je dat je ook showroommodellen in outlets kunt vinden voor een scherpere prijs dan wanneer je een geheel nieuwe bank zou kopen? In deze blog geven we je vijf tips om voor een scherpe prijs een mooie en kwalitatieve bank te scoren, zodat jij je woonkamer een nieuwe uitstraling kan geven zonder je bankrekening te plunderen.

Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een showroommodel, is het belangrijk om te weten hoeveel geld je wil uitgeven aan een bank. Op deze manier kun je gericht zoeken en word je niet in de verleiding gebracht om meer uit te geven dan je van plan was. Bedenk ook hoeveel je wilt besparen ten opzichte van een nieuwe bank en maak hierin eerlijke afwegingen.

Ga op zoek naar een designbank

Je kunt natuurlijk naar de IKEA en daar een standaardbank scoren. Maar met een beetje mazzel kun je voor een vergelijkbaar bedrag een designbank kopen. Designbanken springen enorm in het oog. Daarmee maak je de bank het zwaartepunt van je woonkamer.

Maak een lijst van jouw wensen

Wil je een leren bank of geef je de voorkeur aan stof? Moet de bank een hoek hebben of heb je liever een 2-zitsbank? Wanneer je een lijst maakt van jouw wensen, kun je gericht gaan zoeken naar een goede bank. Hou hierin ook rekening met de kleur en de stijl, zodat de bank goed bij de rest van jouw interieur past.

Ga op zoek naar outlets

Showroommodellen worden vaak verkocht in outlets, waar je kwalitatief goede banken kunt vinden voor een scherpere prijs. Ga eens langs bij verschillende outlets bij jou in de buurt en bekijk het aanbod. Meestal kun je de banken ter plekke bekijken en uitproberen.

Kijk naar het showroommodel

Wanneer je eenmaal jouw droombank hebt gevonden, is het belangrijk om deze goed te inspecteren voordat je deze koopt. Zijn er geen beschadigingen te zien? Zit de bank comfortabel en is de stof nog in goede staat? Vraag ook naar eventuele garanties of reparatieservices, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Onderhandel over de prijs

Veel outlets zijn bereid om te onderhandelen over de prijs van showroommodellen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en geef aan wat jij bereid bent te betalen voor de bank. Het kan zomaar zijn dat je nog een extra korting krijgt aangeboden.

Samenvatting

Een nieuwe bank kan al snel je budget flink overschrijden, maar wist je dat je ook showroommodellen in outlets kunt vinden voor een scherpe prijs? Door deze tips te volgen, kun jij gericht op zoek gaan naar jouw droombank en deze scoren voor een prijs die binnen jouw budget past. Zo kun jij je woonkamer een geheel nieuwe uitstraling geven zonder dat je hier veel geld aan hoeft uit te geven.


Bron:
www.showroommodellen.nl

Showroommodellen