Waar moet je op letten bij een kookeiland

barkruk kookeiland

Een kookeiland is een soort van eiland, die in de keuken staat en dus nergens aan vast zit. Je kunt er voor kiezen om hier ook een kookplaat op te monteren, of je houdt het gewoon voor bijvoorbeeld het aansnijden van eten. Een barkruk kookeiland hoort hier bij, omdat je dan aan de ene kant kan zitten en de andere kant kan koken. 

Stel dat je bijvoorbeeld allemaal hapjes maakt, dan kunnen mensen aan de ene kant zitten en wachten terwijl jij het eten voorbereid. Tevens is het handig omdat je zo meer ruimte kan creëren in de keuken. Je loopt elkaar nu namelijk minder in de weg, omdat er meerdere werkplekken zijn.

barkruk kookeiland

Wat voor barkruk bij een kookeiland 

Je kunt ervoor kiezen om een barkruk kookeiland aan te schaffen die je kunt verplaatsen, maar je hebt ook barkrukken die je in de grond kunt laten vastzetten. Een losse barkruk heeft bijvoorbeeld als voordeel dat je deze dus kunt verplaatsen totdat jij lekker zit, want iedereen prefereert een andere afstand van het kookeiland. 

Het type barkruk ligt aan wat voor kookeiland je hebt. Als een kookeiland industrieel is ingericht, dan passen industriële barkrukken hier dus ook beter bij dan normale barkrukken. Als iemand kinderen heeft, dan wil diegene voorkomen dat er met meubels wordt geduwd en getrokken. Daarom zou een vastgezette barkruk aan de keuken voordelig zijn in dat geval, omdat die dan niet verplaatst kan worden.