Waarom een inloopdouche kopen?

inloopdouche

 Toegankelijkheid

De benaming van de “inloopdouche” spreekt voor zich: het is een douche waar je zo direct kan instappen. Dit wil zeggen dat er geen deuren meer geopend moeten worden en geen opstapjes moeten worden gedaan. Het gebruik van deze douche is erg gemakkelijk, wat het leven van minder-mobiele mensen kan vergemakkelijken.

Bovendien zorgt de ruimte in de douche voor de mogelijkheid om met meerdere personen te douchen, wat dan weer handig is voor ouderen of kinderen die hulp nodig hebben tijdens het wassen.

inloopdouche

 Indeling van de badkamer

Dit soort douches biedt naast de goede toegankelijkheid ook voor een efficiëntere indeling van badkamer. Het gebruik van een glazen douchewand zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter wordt en de douche als het ware één groot geheel vormt met de rest van de badkamer. Dit terwijl het gebruik van een douchecabine de ruimte juist verkleint.

 Hygiëne

Ook op gebied van onderhoud is de douche aan te raden. Omdat deze enkel bestaat uit een wand in de hoek van een kamer, is deze makkelijk schoon te maken. Naast de wand, kraan en douchekop zijn er niet veel zaken die moeten worden gepoetst. Er zijn geen extra randen of hoeken waar vuil zich kan ophopen en geen deurklinken en scharnieren die moeten worden schoongemaakt. Het volstaat om de (glazen) wand af te kuisen met schoonmaakproduct en water.

 Aantrekkelijkheid

Last but not least: een inloopdouche is vaak het pareltje in huis en past bij alle mogelijke stijlen van huizen. Zo kan de douchewand bestaan uit glas of steen, kan er gebruik gemaakt worden van hout en is er tal van keuze qua tegels.

De douche zorgt niet enkel voor een gemakkelijk gebruik voor uzelf, maar bovendien kan ermee gepronkt worden omwille van zijn luxueuze uitstraling.

 De nadelen

Dit soort douche heeft echter ook enkele nadelen. Zo kan de openheid van de douche ervoor zorgen dat er waterspatten naast de douche terecht komen en zo de vloer nat maken en zorgen voor slipgevaar. Daarnaast kan de warmte sneller ontsnappen dan in een klassieke douchecabine.