Waarom gaan mensen in een tiny house wonen?

Een tiny house klinkt voor de één als een droom, maar voor de ander een totale verschrikking. Waar de één graag alles op zou willen geven om in een tiny house te wonen, loopt de ander er graag met een grote boog omheen. Veel mensen kunnen niet begrijpen waarom mensen in een tiny house gaan wonen. Wil je weten waarom mensen in een TinyHouse gaan wonen? Lees dan snel verder!

Back to basics

Een van de grootste redenen van mensen om in een tiny house te gaan wonen is om weer back to the basics te gaan. Het leven in een tiny house is enorm simpel. Je hebt niet meer dan je echt nodig hebt. Het simpele leven vinden de meeste bewoners van een tiny house het leukste aspect. We leven in een cultuur waarin alles altijd beter moet, groter moet en waarin je meer indruk op de ander wilt maken. Door middel van een tiny house verbreek je de cirkel.

Goedkoop

Allemaal leuk natuurlijk, dat back to basics en dat simpele leven, maar eigenlijk gaan de meeste mensen in een tiny house wonen omdat het goedkoop is. Je hebt voor een halve ton een volledige woning staan. Vooral in de huidige huizenmarkt is het dus een veel goedkopere optie om in een tiny house te gaan wonen dan in een rijtjeshuis. Daarnaast heb je natuurlijk ook minder nutsvoorzieningen nodig. Door deze kleine woning kun je zelfs volledig op eigen krachten leven. Die gasaansluiting heb je in principe niet eens nodig. Door eigen energie op te wekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen, kun je je eigen elektriciteit opwekken en heb je dus helemaal geen gas nodig!