Waarom houden mensen van de open haard?

Het hebben van een open haard is heerlijk. Wie ziet zichzelf nou niet wegkruipen onder een dekentje op de bank terwijl je kijkt naar de gezellig dansende vlammen en luisterend naar het geknisper van het hout. Het is het ultieme gevoel van de winter. Een open haard wordt ook wel het ultieme geluk genoemd. Het is dus niet zo vreemd dat veel mensen van een open haard houden, maar wat zijn de andere redenen?

Sfeer

Een open haard, zoals de kalfire of de spartherm, brengen enorm veel sfeer in huis. Ook als het vuur in de haard niet aanstaat is de sfeer in huis alsnog enorm gezellig. Een haard maakt de ruimte namelijk echt af. Het is de beste manier om je huis op een simpele manier toch veel extra sfeer te geven. Zorg ervoor dat de ruimte waar de haard in staat van zichzelf ook veel gezelligheid en sfeer uitstraalt. Maak er een knusse plaats van waar jij graag wilt zitten. Vergeet natuurlijk het kleedje niet, zodat je die heerlijk over jezelf heen kunt leggen. 

Hout

De geur van het verbrande hout is een heerlijke geur. Je moet natuurlijk wel een goed ventilatiekanaal hebben om de grote hoeveelheid rook af te kunnen voeren. Als het kanaal eenmaal voor elkaar is, kun je veilig gebruik maken van de open haard. Om het vuur in leven te houden moet je er natuurlijk hout in gooien. Het is een goed idee om de hoeveelheid hout alvast in huis te leggen. Je wilt immers niet in de koude avond nog naar buiten om het hout te pakken. Het haardhout zal prachtig staan in het interieur. Het is een goed idee om hier een speciale plaats voor te maken in het interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale kast of een mand maken om het hout in te bewaren.