Wat te doen in Hoofddorp?

Hoofddorp is een enorm leuke plaats in Noord Holland. Het ligt aan Schiphol en er ligt zelfs een landingsbaan van Schiphol in Hoofddorp. Naast het feit dat je dus op een steenworp afstand ligt van een van de grootste vliegvelden van het werelddeel en dat je daar dus veel kunt gaan werken, heeft Hoofddorp ook een rustige kant. Het is een van de mooiste plaatsen van ons land. Wil je een huis kopen Hoofddorp? Klik dan snel op de link. Wil je weten wat er allemaal te doen is in Hoofddorp? Lees dan snel verder!

Museum

Een van de leukste dingen die je kunt doen in Hoofddorp is het bezoeken van een museum. In Hoofddorp is het Historisch museum Haarlemmermeer te vinden. Hoofddorp is gebouwd op het oudere Haarlemmermeer. Nadat dit meer is drooggelegd hebben ze er huizen op gebouwd. Je vindt in het museum het complete verhaal over de drooglegging en je kunt zelfs de middelen die toen zijn gebruikt bekijken. Het museum is gevestigd in een oude boerderij. Laat je dus niet van de wijs brengen om het uiterlijk van het museum, het is zeker de moeite waard om erheen te gaan!

Geniedijk

De Geniedijk is een van de plaatsen in Hoofddorp die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam dat op zijn beurt weer onderdeel is van de oude verdedigingslinie van Amsterdam. De stelling is 135 kilometer lang en heeft in totaal 45 verschillende forten op verschillende plaatsen. Een van deze forten is ook in Hoofddorp te bewonderen.