Wat voor vlaggenmast moet je kopen?

Op vlaggenmasten.nl zal je gigantisch veel keuze aan vlaggenmasten vinden, maar het kan voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar dit geeft helemaal niet, wij zijn er om je uit de brand te helpen. Er is bestaan namelijk veel opties, en hoewel ze intimiderend over kunnen komen is het juist een voordeel om uit al deze verschillende soorten vlaggenmast te kunnen kiezen.

  1. Het materiaal van de vlaggenmast

Bij het vlaggenmast kopen kan je uit drie verschillende materialen kiezen: polyester, aluminium, en hout. De drie materialen hebben allen hun eigen voordelen. Polyester en aluminium zijn bijvoorbeeld vrij voordelig, en daarnaast ook goedkoop in onderhoud. Hout daarentegen is iets duurder, maar heeft wel een geheel eigen uitstraling, en dankzij moderne lak- en lijmsoorten kunnen houten vlaggenmasten ook tegen alle weersomstandigheden. Een vlaggenmast van polyester of hout kan ook taps aflopen. Dit betekent dat de vlaggenmast in de top iets dunner is dan aan de basis. Dit geeft de vlaggenmast een net iets mooiere uitstraling, maar het maakt het hijsen van grote vlaggen en banieren een beetje moeilijker.

  1. De stijl en afwerking van de vlaggenmast

Op het gebied van stijl en afwerking heb je ook veel keuze bij het kopen van een vlaggenmast. Zo heb je ook veel mogelijkheden bij het kopen van de top van de vlaggenmast. Normaal is deze plat en oranje, maar je kan de top ook uivormig laten zijn, of voor een andere kleur kiezen. Een andere kleur dan oranje is vooral aangeraden als je de vlaggenmast regelmatig voor een andere vlag dan de Nederlandse gaat gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om de vlaggenmast in een andere kleur uit te laten voeren. De meeste vlaggenmasten zijn tegenwoordig wit, maar dit past niet bij alle uitstralingen. Zwart kan bijvoorbeeld ook.