Wat zijn de alternatieven voor een bejaardentehuis?

We worden allemaal oud. Hoe vervelend het ook is en hoe graag je ook je leven lang jong zou willen blijven, het is helaas niet mogelijk. Als je ouder bent kun je zorg nodig gaan hebben of kun je niet meer thuis wonen. Soms wil je ook niet meer in je eigen grote huis wonen. Normaliter is het dan het geval dat je naar een bejaardentehuis wilt gaan. Maar steeds meer mensen willen dat niet. Wil je weten wat de alternatieven van een bejaardentehuis zijn? Lees dan snel verder!

Mantelzorgwoning

Een van de alternatieven is een mantelzorgwoning. Dit is een huisje dat je vaak vergunningsvrij in je eigen achtertuin mag plaatsen. Er zitten natuurlijk wel een aantal eisen aan het plaatsen van een mantelzorgwoning. Zo moet degene die in de hoofdzakelijke woning woont de mantelzorger zijn voor degene in de mantelzorgwoning. Het grote voordeel hiervan is dat de zorgbehoevende wordt verzorgd door een bekende. Dit is immers vaak een zoon, dochter, broer of zus van de zorgbehoevende. De zorgbehoevende kan gewoon in de oude omgeving blijven wonen. Wil je een mantelzorgwoning in de tuin hebben? Chaletbouw Wernsen heeft de beste mantelzorgwoningen voor je in het assortiment.

Aanpassen van de woning

Een ander alternatief is het aanpassen van de woning. Dit kun je eenvoudig doen door eens kritisch naar de woning te kijken. Waar zitten de moeilijke punten van de woning? Daarnaast kun je er ook voor kiezen om 24/7 een hulp aan te nemen. Hierdoor woon je niet alleen in het huis en is er altijd iemand bij je om je te ondersteunen.