Wat zijn de verschillen tussen plak pvc en klik pvc?

Je hebt vast wel eens van een pvc vloer gehoord. Het is op dit moment een van de populairste vloeren die er zijn. Een pvc vloer is de opvolger van een laminaatvloer. Ben je op zoek naar een restpartij laminaat? Klik dan snel op de link! Er zijn een aantal verschillende soorten pvc vloeren. Alle pvc vloeren hebben geen hout in zich. Hierdoor zijn de vloeren ideaal voor in een vochtige ruimte. Een pvc vloer is beschikbaar in plak pvc en klik pvc. Wil je weten wat de verschillen tussen deze twee zijn? Lees dan snel verder!

Plak pvc

Een plak pvc vloer wordt, zoals de naam al doet vermoeden, geplakt op de ondervloer. Een plak pvc vloer wordt op een betonnen ondervloer gelijmd. Er is geen speciale ondervloer nodig. Wel is het natuurlijk van groot belang dat de betonnen vloer glad en strak is. Alle kleine hobbels en putten zullen door het plak pvc direct worden uitvergroot. Dit valt natuurlijk direct op. De meeste betonnen ondervloeren zijn natuurlijk niet volledig egaal. Gelukkig kun je de vloer eerst glad maken door een laag egaline over de vloer te gieten. Hierdoor krijg je een enorm strakke vloer. De laag egaline is ook aan te bevelen als je onder de vloer vloerverwarming hebt. Door vloerverwarming kan de vloer namelijk ook gaan vervormen. 

Klik pvc

Een klik pvc vloer is te vergelijken met een laminaatvloer. Het pvc wordt namelijk, net als laminaat, in elkaar geklikt. Hierdoor draagt klik pvc ook vaak de naam laminaat pvc. Onder het klik pvc komt een laag folie te liggen. Deze laag folie is speciaal gemaakt voor vloeren en zal ervoor zorgen dat de vloer een beetje deinst en er minder contactgeluiden zijn. Doordat er een klik verbinding in dit type pvc zit, is de klik pvc vloer dikker dan de plak pvc vloer. De klik pvc vloer is enorm makkelijk te leggen. Iedereen kan deze vloer in zijn of haar eentje leggen.