Welk laminaat moet je kiezen?

Wat leuk, je hebt besloten dat je het laminaat van Laminaatpark in je huis gaat leggen als nieuwe vloer! Laminaat is een enorm goede keuze geweest. De vloer heeft namelijk enorm veel verschillende voordelen. Zo kun je de vloer eenvoudig schoonmaken en is de vloer eenvoudig te onderhouden. Laminaat ziet er sjiek uit en die uitstraling zal de vloer dan ook aan jouw ruimte geven. Het enige lastige aan laminaat is de keuze welk laminaat je wilt gaan gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld uit enorm veel verschillende soorten laminaat kiezen. Wil je weten welk laminaat je moet kiezen? Lees dan snel verder!

Dikte van het laminaat

Laminaat is te verkrijgen in een aantal verschillende diktes. Deze diktes van het laminaat variëren tussen de 6 en de 12 millimeter. Dat is een groot verschil. De dikte van het laminaat heeft veel gevolgen voor het laminaat. Hoe dikker het laminaat is, hoe minder contactgeluid je kunt verwachten. Zeker in combinatie met een goede ondervloer kun je het contactgeluid van de laminaatvloer aanzienlijk verminderen met een dik laminaat. Je kiest vaak v=ook voor een dikker laminaat als de vloer vaak wordt belopen. Als de vloer bijna niet wordt belopen, is het een beter idee om voor een dunnere vloer te kiezen. 

V-groef

Een andere keuze in het laminaat is of je gaat voor een laminaatvloer met of zonder v-groef. Laminaat zonder een v-groef heeft de typische, strakke laminaat look. Laminaat met een v-groef ziet er juist uit als een echte houten vloer.