Welke gevelbekledingen zijn er?

Het is enorm leuk om je eigen huis te bouwen. Je kan alles zelf uitzoeken meteen vanaf de start. Je kan er dus ook zelf voor kiezen hoeveel en hoe groot je iedere ruimte wilt hebben. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf helemaal bepalen welke ruimtes je in huis wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een tweede badkamer of een inloopkast? Het is allemaal mogelijk als je zelf je huis gaat bouwen! Je kan zelfs je eigen gevelbekleding uit gaan kiezen. Al is dat soms nog wel lastig, want welke soorten gevelbekledingen zijn er eigenlijk?

Kunststof

Een van de meest onbekende, maar steeds populairder wordende soorten gevelbekleding is de kunststof gevelbekleding. Een kunststof gevelbekleding zie je nog niet enorm vaak op een huis zitten. Vaak zie je ze wel op een vakantiehuisje of op een vakantiepark. Dat komt doordat dit type bekleding een relatief goedkope soort is. Een kunststof gevelbekleding heeft enorm veel voordelen. Zo is de gevelbekleding eenvoudig schoon te maken en hoeft het niet onderhouden te worden. Daarnaast gaat de bekleding ook nog eens enorm lang mee, wat de bekleding duurzaam maakt. Je koopt de kunststof gevelbekleding bij In-Garden.

Bakstenen

Veruit de meest bekende soort gevelbekleding zijn de bakstenen. De bakstenen huizen zijn immers niet uit ons Nederlandse straatbeeld weg te denken. Bijna ieder huis is wel gemaakt van bakstenen. Ook als je een prefab huis hebt waar de muren eigenlijk gewoon van hout zijn gemaakt, zetten wij Nederlanders er nog een bakstenen voorwand tegenaan. Een bakstenen gevel spreekt, is speels en enorm sterk. Het nadeel van deze gevelbekleding is dat de bakstenen moeilijk schoon te maken zijn, ze snel kunnen verkleuren en het de plek is voor kleine beestjes om in te zitten.