Welke soorten daken zijn er?

Het is logisch dat er een dak op het huis zit. Zonder een dak bovenop het huis heeft het hele huis eigenlijk al niet enorm veel nut meer. Het doel van een huis is immers dat je beschut zit en zonder dak zal je alle neerslag gewoon op je eigen hoofd krijgen. Het is dus erg belangrijk om een goed dak op het huis te hebben. Een dak wordt natuurlijk gemaakt door een dakdekker Hoogezand. Een bedrijf dat je daarvoor kunt vragen is Totaal Daktechniek. Wil je weten welke soorten daken er zijn? Lees dan snel verder!

Dakpannen

Een van de meest gebruikte dakbedekkingen zijn de dakpannen. Je ziet de dakpannen in bijna iedere straat terugkomen. Het is een relatief goedkope manier om het dak mee te dichten. Dakpannen zijn stenen die in een bepaalde vorm zijn gemaakt. Door deze vorm passen de pannen precies in elkaar en kan de regen eenvoudig naar beneden stromen. Ene nadeel van de dakpannen is dat ze natuurlijk kapot kunnen gaan. Als je kapotte dakpannen hebt, dan is de kans groot dat je binnenshuis ook een aantal flinke lekkages hebt.

Riet

Een ander soort dak is riet. Riet is een typische dakbedekking voor een boerderij. De meeste boerderijen hebben een rieten kap op het huis. Naast de boerderijen wordt riet ook vaak gebruikt op grote villa’s. Riet geeft een huis namelijk een prachtige, gezellige uitstraling. Een nadeel van riet is dat er vaak dieren in gaan zitten. Zo vinden muizen het een heerlijke plaats om te slapen en zie je regelmatig dat een marter zich in het dak schuil houdt. Als je een rieten kap hebt is het daarnaast ook aan te raden om bliksemafleiding op het dak te plaatsen. Dat is overigens bij ieder huis een goed idee.