Welke vloer kies ik?

Het is super leuk om een nieuwe vloer uit te zoeken. Er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. Al deze vloeren hebben allemaal hun eigen voordelen en hun eigen nadelen. Al deze voordelen en nadelen zijn anders van elkaar. Het is daarom soms ook moeilijk om een geschikte vloer te vinden. Niet iedere vloer is namelijk geschikt voor in een bepaalde ruimte. Het kan door de vele keus soms moeilijk zijn om de perfecte vloer te vinden. Daarnaast zijn alle verschillende soorten vloeren ook nog eens in allerlei verschillende kleuren en looks te vinden. Hoe moet je daar nou een perfecte vloer uitzoeken? Gelukkig heeft Vloerenhandel de onderstaande tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Ruimte

De eerste tip is om te bepalen in welke ruimte de vloer komt te liggen. Niet iedere vloer is namelijk geschikt om in een bepaalde ruimte te liggen. Zo is een houten vloer absoluut niet geschikt in een badkamer. Het hout zal door het vocht namelijk kromtrekken. Bedenk dus goed in welke ruimte je de vloer wilt hebben liggen. 

Tip 2: Thuissituatie

De andere tip is om je thuissituatie goed te bekijken. Wie wonen er allemaal in huis? Zijn er huisdieren in huis? Of zijn er kinderen in huis? Dan is het verstandig om een waterbestendige vloer in huis te plaatsen.

Tip 3: Look

Bepaal als laatste welke look je in huis wilt hebben. Welke sfeer wil je in huis? Pas de vloer aan je nieuwe huis sfeer aan. Een nieuwe vloer kan namelijk een geheel andere sfeer in huis brengen. Denk dus van tevoren goed na over welke sfeer je in huis wilt hebben!