Welke vloeren zijn duurzaam?

Alles in ons leven moet duurzamer. Het is natuurlijk enorm belangrijk dat we daar met ons allen aan mee gaan werken. We leven nu in een maatschappij waarin er veel spullen worden weggegooid en er vaak voor de goedkopere, maar ook slechtere optie wordt gekozen. Het resultaat is dat er enorm veel spullen worden weggegooid. Vloeren vallen daar ook onder. Wil je weten welke vloeren wel duurzaam zijn? Lees dan snel verder!

Pvc vloer

Een van de duurzame vloeren is een vloer van pvc IJsselstein. In eerste instantie lijkt een pvc vloer niet een erg duurzame vloer. De vloer is immers volledig gemaakt van kunststof en iedereen weet dat plastic juist de killer is van onze natuur. Toch is dit een flinke misvatting. Wegwerp plastic is namelijk de grote boosdoener. Kunststof zelf is namelijk een enorm duurzame optie. Het vervangt hout en beton. Daardoor hoeven er minder bossen gekapt te worden en dat beschermd de natuur. Een pvc vloer heeft daarnaast ook een enorm lange levensduur. Daardoor hoef je niet snel aan een nieuwe vloer te denken, waardoor er minder vloeren weggegooid hoeven te worden! Je kunt een pvc vloer kopen bij Sluys Wonen.

Bamboe vloer

Een andere duurzame vloer, waar je direct van weet dat het duurzaam is, is de bamboe vloer. Een bamboe vloer is een vloer dat volledig gemaakt is van bamboe. Bamboe is eigenlijk verhard gras. De grassoort groeit enorm snel. Het is daarom een beter alternatief voor een houten vloer. Bomen groeien immers langzamer dan bamboe. Doordat de bamboeplanten niet dood gaan als ze worden gemaaid, is er geen sprake van bodemerosie.